19 Kasım 2008 Çarşamba

IŞIKSIZ ODA DAKİ GÖLGE OYUNU "HELEZON PRİZMA"




Geçmiş senelerden birinde Esra Şaşmaz sayesinde tanıdığım ve dinlemeye başladığım ilk saniyeden itibaren akışkan bir form da bünyeme yayılıp adapte olan kusur aramanın kusur sayılacağı bir performans grubu.


Sinan ,Kaan , Cem ve Murat ın yarattığı bu helezon ;uçuşkan yapıda seslere yer çekimi kazandıran ve dinleyicilerin tepelerine çökerten kompozisyonlar yapan karanlık bir grup.

sesleri alacağıma yokdan var ederim mantığındaki kişiler bu adamlar .


Bir syhnt içine giren her sesi deforme ederek bulunduğu odaya ancak bu derece sunabilir , eğer marifet syhnt de ise kudret bu helezon organizmasında bulunuyor .


Akışkan yapılı bu uçuşkan müzik karşısında duran kişinin ,zaman zaman sırtında hissettiği acının sebebi ; helezonun sound un daki , hanceri vururum gerisine karışmam demesidir.


Hayatların daki entellektüellite şöyle belkide böyle ama bir şekilde yapılan işe bulaşıyor. ve bu bulaşan madde çar çabuk yayılıp ortamda salgın havası estiriyor,,vokaller de istenerek oluşturduğu belli olan ,sıradan görünümlü olağan üstücülük ,grubun futuristik dünya görüşünün

yüksek çözünürlükte yansıtılması dan başka bişey değil.


Belkide yer kürenin kırk kat dibinden alınmış kayıtlar, belkide kayıtlar sırasında o karanlıkda gölge oyunu yapan nitelikli ses ve kompozisyonlar.


öyle yada böyle , ama kesinlikle yer küreden sızan ve nevtonun evrekasına "hadi ordan" diyen grup.öncü değilsiniz ama öndesiniz..saygı sevgi .ve beklenti......